• Bust – măsoară circumferința celei mai pronunțate părți a bustului tău, asigurându-te că centimetrul este paralel cu solul.
  • Talie – folosește o panglică sau un șiret pentru a-l lega în jurul taliei, apoi flexează-ți trunchiul corpului în față, spate și în laterale. Aceste mișcări ajută ca panglica să se poziționeze în zona firească a taliei tale, care de obicei se află aproximativ la jumătatea dintre cutia toracică și ombilic. Asigurându-te că panglica păstrează o poziție paralelă cu solul,urmărește traseul ei folosind centimetrul și notează-ți circumferința taliei.
  • Șolduri – înconjoară-ți cea mai proeminentă parte a șoldurilor și dosului, asigurându-te în continuare că menții poziția centimetrului paralelă cu solul.

      Talpa piciorului se masoara stand in picioare, astfel incat talpa sa vina perpendicular pe foaia de hartie. Daca masurati piciorul stand jos, exista posibilitatea ca masura sa iasa mai mare din cauza inclinatiei piciorului.

       Se face conturul pe o coala de hartie si apoi se masoara pe contur lungimea talpii, de la varful degetului mare pana la calcai si latimea intre monturi, de la baza degetului mare pana la baza degetului mic.